Onze geschiedenis

Boerderij Ons Erf is al meer dan 100 jaar gesitueerd aan de Kuil 31 in Udenhout. Streekwinkel Ons Erf komt in de Vlaamse schuur die rond diezelfde tijd gebouwd is. Deze schuur staat volledig op houten palen en deze spanten zijn zichtbaar in de winkel. U zult zich wanen in de oude sferen van circa 1900.

Het ontstaan van het familiebedrijf
Rond 1957 begonnen Ties van Gorp en Bertha van Gorp - de Groot met de boerderij. Zij waren de eerste van de familie van Gorp die op deze plek begonnen met boeren. Hoe zag dat eruit, vraag je je ongetwijfeld af?

Boerderij Ons Erf is van oorsprong een langgevel boerderij. De voordeur in de lange gevel werd vroeger zelden of nooit gebruikt. Iedereen kwam door de achterdeur, een traditie die bij ons nooit is weggegaan. De linkerzijde van de boerderij was het woongedeelte. In de rechterzijde van de boerderij werden de koeien gehouden. De schuur waar de winkel in komt, diende vroeger o.a. voor opslag van koren. Ook was hier een dorsvloer waar het koren werd gedorst. Het hooi moest op het schoor boven de koestal. Aan de achterzijde van de woning stond een schuur voor de varkens. Via een opening konden de varkens naar buiten het “varkensweike” in. Ook was er uiteraard een kippenhok vlakbij de woning, om elke dag te voorzien in verse eieren.

TOP